Osteopathie

Osteopathie

Osteopathie
Je gezondheid is bij een osteopaat in goede handen
De osteopaat is deskundig in de beoordeling van de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels en zal je lichaam helpen om zijn natuurlijke evenwicht te herstellen. Dit evenwicht wordt bijvoorbeeld verstoord door ziekte, langdurige stress, slechte voedingsgewoonten, een ongeval, een operatie, …


Hands only!
Een osteopaat zal bij zijn behandeling enkel manueel werken. Technieken die gebruikt worden zijn zacht en worden goed verdragen door patienten. 


Osteopathie voor kinderen
De bevalling is voor moeder en kind vaak een heel mooie maar tegelijkertijd ook heftige ervaring. Tijdens een bevalling zijn er heel wat factoren die het natuurlijk verloop van een bevalling kunnen verstoren zoals inleiden van de bevalling, een epidurale verdoving, vroedvrouw die mee duwt op de buik tijdens het persen, een vacuümpomp of verlostang die gebruikt wordt, spoedkeizersnede of geplande keizersnede, sterrekijkertje of stuitligging.

Al deze factoren kunnen ongemakken veroorzaken bij baby’s en kinderen. Als osteopaat spreken we dan van een osteopatisch letsel.

Een osteopatisch letsel zal in de meeste gevallen een functionele klacht geven. Deze klachten zijn door een osteopaat goed te behandelen. Functionele klachten bij baby’s zijn bijvoorbeeld, slechte stoelgang, krampjes, reflux, huiduitslag, onrustig zijn, veel huilen of huilbaby’s, voorkeurshouding, niet goed drinken aan de borst of fles, verminderde weerstand, …

Pre- en perinatale osteopathieKinderwens

Wanneer je samen met je partner de stap zet om zwanger te worden zou je vaak het liefst van al willen dat dit zo snel mogelijk gebeurd. In realiteit is het zo dat je lichaam vaak toch enige tijd nodig heeft om zwanger te worden. Het lichaam moet er klaar voor zijn. Osteopathie kan helpen bij de voorbereiding van jouw lichaam.

 

Om ervoor te zorgen dat een zwangerschap onder de beste omstandigheden kan starten is het belangrijk dat lichaam en geest in balans zijn. Zo is het belangrijk dat lichamelijke spanningen maar ook emotionele spanningen zo veel mogelijk worden beperkt. Op die manier zal je ook tijdens je zwangerschap minder klachten ondervinden. Tijdens een behandeling zal er vooral gewerkt worden op deze spanningen en wordt de nadruk gelegd op het hormonale en voortplantingssysteem.

 

 

Zwangerschap

Je zwangerschap is een periode waarin je allerlei emoties gaat doorstaan. Hormonen gieren door je lichaam. Je lichaam zal gedurende de zwangerschap helemaal veranderen.

Dit kan voor lichamelijke klachten zorgen zoals rugpijn, bekkeninstabiliteit, misselijkheid, hoofdpijn, nekpijn, vocht ophouden, … Als osteopaat kan ik je hierbij ondersteunen. Samen werken we aan jouw comfort maar ook aan het comfort van je kindje. Hoe meer je als mama op je gemak bent, hoe meer je kindje dit ook zal zijn.

  

 

Na de bevalling

Je lichaam heeft gedurende de zwangerschap en bevalling heel wat doorstaan. Ook de kleine spruit vraagt heel veel van je. Je leven staat eventjes op zijn kop en staat volledig in functie van je baby. Het geven van borstvoeding of flesjes, slapeloze nachten, het zorgen voor je kindje, … kunnen uitputtend zijn. Klachten zoals rugpijn, nekpijn, verzwakte bekkenbodem, hoofdpijn, vermoeidheid, problemen bij de borstvoeding, constipatie, … zijn daarom niet abnormaal. Hierin kan ik je als osteopaat samen met ons team ondersteunen.

Cranio Sacraal Therapie
CranioSacral Therapyis een zeer zachte specifieke manuele behandelingswijze die vanuit de aanraking verder verdieping zoekt in ons functioneren op zich en ook in relatie met de omgeving. Het is een behandelmethode waar de therapeut op de schedel en ook op de rest van het lichaam werkt. De bindende factor is het bindweefsel, ook fasciae genoemd. Dit bindweefsel omgeeft in ons lichaam alle organen, gewrichten, zelfs de kleinste spieren en zenuwen. Het bezit de eigenschap dat het spanning kan vasthouden, maar gelukkig ook weer kan loslaten. Deze “verbindingswegen” van het fysieke, psychologische, emotionele en energetische lichaam bestaan uit o.a. uit bindweefsels, zenuwbanen, reflexbanen en

energiebanen.


Somato Emotional Release(S.E.R.) enCranio Connective Therapy, waar het begrip“Connectief” staat voor de therapie als verbindingsfactor naar de optimalisering van de lichamelijke en geestelijke beleving, gaan op zoek naar vastgelopen spanning dewelke een fysieke en ook een emotionele oorzaak kan hebben. Deze benaderingen vormen als het ware de brug tussen lichaam en geest. Als mens groeien we door de vele positieve en minder positieve ervaringen die we gedurende ons levenspad doorkruisen. Sommige van deze minder positieve ervaringen zijn te moeilijk of te pijnlijk om ze op dat moment te kunnen verwerken. Verder (over)leven vraagt ons lichaam deze ervaringen op te slaan in de cellen en weefsels. Deze verstoringen uiten zich als “symptoom” via lichamelijke ongemakken, ziekten, het ‘niet lekker in je vel zitten’ of psychische spanningen. Ze creëren dus fysieke ongemakken die vaak noch medisch, noch biomechanisch verklaard kunnen worden.


Deze behandelingswijzen hebben een diepe ontspannende en regulerende werking op het (autonome) zenuwstelsel. Het is een zachte behandelingswijze .

Team

Luc Van Eupen


Osteopaat MSc Ost D.O


Craniosacral therapeut CST-D


Cranio connective therapeut


Relaxatietherapeut


Docent


Laura Van Eupen


Osteopaat D.O


Kinderosteopaat


Pre- en Perinatale Osteopaat


Docent


Dieter Mols


Osteopaat D.OTarieven
Een osteopathische behandeling duurt 45’-60’ en kost tussen de 65 - 80 euro.

 

Tussenkomst mutualiteit:

10euro per behandeling

Groepspraktijk OM+ Olmen-Centrum


Kerkhofstraat 4

2491 Olmen

014 750 920

Groepspraktijk OM+ 

Privépraktijk


Laura Van Eupen

Kromstraat 87

2491 Olmen

0497 57 86 87

Groepspraktijk OM+

Privépraktijk


Luc Van Eupen

Heesterweg 38

2450 Meerhout

0495 79 71 79

CONTACT

 
 
 
 
 
unsplash