Ans Convens

Hallo,

Ik ben Ans Convens. 35 jaar en al 10 jaar aan het werk als kinesitherapeut. Mama van 2 geweldige jongens, Vinn van 4 jaar en Arre van 2 jaar.


Ik ben in 2012 afgestudeerd aan de Provinciale hogeschool Limburg te Hasselt, en behaalde daar mijn diploma “master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij neurologische aandoeningen”. Ik ben dan onmiddellijk gestart als deeltijds zelfstandige kinesitherapeut en deeltijds in een revalidatiecentrum waar ik niet alleen in contact kwam met neurologische aandoeningen maar ook allerhande chronische musculoskeletale aandoeningen en postoperatieve aandoeningen.


In 2015 ben ik een 2jarige opleiding tot manueel therapeut gestart (VMTV = Vlaams Manueel Therapeuten Vereniging). Dit voornamelijk omdat ik in de thuispraktijk ook veel in contact kwam met musculoskeletale aandoeningen en vond dat ik hier toch wat meer kennis en ervaring moest opbouwen. Maar gaandeweg merkte ik dat ik door deze bredere visie ook mijn neurologische en chronische patiënten beter kon helpen met hun pijnklachten.

In 2019, na de geboorte van mijn oudste zoontje, ben ik begonnen bij groepspraktijk OM+ en werd ik steeds meer geprikkeld door het “mama en kind” stukje binnen de kinesitherapie. Bijgevolg ben ik steeds meer opleidingen gaan volgen met betrekking tot het bekken, staartbeen en de bekkenbodem binnen de manueel therapeutische benadering. In 2021 en 2022 en 2023 heb ik dan ook 5 opleidingen gevolgd die handelden over gynaecologische en pelvische klachten bij vrouwen, denk hierbij aan staartbeenklachten, urineverlies, pijn aan de bekkenbodem, pijnklachten van de buikorganen, ….


In 2022 heb ik ook een opleiding gevolgd met betrekking tot bekkenbodemklachten bij kinderen, denk dan bijvoorbeeld aan constipatie en bedplassen, motorische ontwikkeling en respiratoire kinesitherapie bij baby’s en kinderen.


Het bekken en de bekkenbodem intrigeren me heel erg en ook in de toekomst heb ik hieromtrent nog enkele opleidingen gepland.
CONTACT