Kinderyoga

Kinderyoga

Kinderen bewegen graag, van nature uit. Kinderyoga grijpt deze natuurlijke behoefte aan als “groeikans” om kinderen zowel de mogelijkheden als de grenzen van eigen lichaam en dat van anderen te leren kennen.

Yoga is tevens een fijne manier om een teveel aan energie of eventuele spanningen van de dag op een gezonde manier te “ontladen”.


De lijst met voordelen is lang:

goed naar je lichaam leren luisteren, een goede lichaamshouding aanleren, bewust worden  van je lichaam, accepteren dat je bent zoals je bent, aardig zijn voor jezelf, versoepelen van de spieren ( binnen je eigen grenzen), stimulatie van de bloedsomloop, leren concentreren,beter evenwicht,  je zelfvertrouwen groeit, rust in je hoofd, leren ontspannen door het verschil met inspanning op te merken, beter leren aangeven wat ze voelen en nodig hebben, minder last van lawaai, drukte, prikkels......


Een lesje kinderyoga is opgebouwd uit verschillende onderdelen: ons lichaam opwarmen en contact maken met de aarde, yogahoudingen, ademspelletjes, samenspel, massage, ontspanning/visualisatie en afsluiten doen we met iets creatiefs.  En dit allemaal telkens rond een fijn thema.

We werken bij in zeer kleine groepjes waardoor de individuele begeleiding gegarandeerd is.


Olmense Markt 48, 2491

Balen-Olmen


Heesterweg 38, 2450 Meerhout014 750 920