Zwangerschapscoaching

Zwangerschapscoaching

Omdat zowel jullie zwangerschap als de geboorte van jullie kindje een heel bijzondere en intieme gebeurtenis is, is een vertrouwensrelatie heel belangrijk. Daarom vind ik het fijn om eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek te hebben, waarna jullie beslissen of wij samen verder gaan of niet.

Tijdens dat gesprek luister ik graag naar jullie noden en behoeften en bekijken we samen of ik hieraan kan voldoen. Indien jullie kiezen voor verder opvolging, beslissen jullie zelf wat de voorkeur is: individueel of in groep.

In Groep: Centering Pregnancy

Centering PregnancyTM is verloskundige zorg waarbij de normale zwangerschapscontroles worden uitgebreid met extra tijd en aandacht binnen een groepsbijeenkomst.


Toekomstige moeders (en hun partner) maken kennis met andere toekomstige ouders die allemaal rond hetzelfde tijdstip moeten bevallen.


Voor wie?

Alle toekomstige moeders (en hun partner) die enerzijds goed opgevolgd wensen te worden tijdens de zwangerschap en anderzijds goed voorbereid aan de naderende bevalling en het ouderschap willen beginnen.

Kortom alle zwangeren (en hun partner) die houden van gezelligheid, plezier en samenhorigheid zijn welkom. Zij melden zich liefst al bij het begin van de zwangerschap voor een kennismakingsgesprek

Wat komt er aan bod?

 

 1. Zwangerschapscontrole: Luisteren naar je baby
 2. Zelf je bloeddruk en gewicht meten
 3. Privé-tijd met de vroedvrouw
 4. Belangrijke informatie voor jou en de baby
 5. Tijd om te praten over zwangerschap, bevalling en familie
 6. Tijd om andere vrouwen (en hun partner) in de groep te leren kennen
 7. Belangrijke informatie over je klachten, gezondheid en de gezondheid van de baby
 8. Tijd om met anderen te praten en ervaringen te delen over ouderschap, de ontwikkeling van de baby en andere zaken die bij het naderende ouderschap naar voren komen

Individueel

Jullie worden als koppel individueel opgevolgd en bepalen zelf:

 • het aantal consultaties,
 • of de partner mee komt
 • wanneer dit het beste past


Hiermee rekening houdende stellen we samen een programma op dat volledig gebaseerd is op jullie noden en behoeften.


Het doel is immers om jullie correct, volledig en realisitisch voor te bereiden op de naderende bevalling en het ouderschap.


De werkwijze is interactief en verloopt op een ontspannen en informele manier waarbij tweerichtingcommunicatie centraal staat.


Bovendien worden de bloeddruk, het gewicht en de harttonen van jullie baby bij elke raadpleging gecontroleerd.

Olmense Markt 48, 2491

Balen-Olmen


Heesterweg 38, 2450 Meerhout014 750 920