Draagconsulente

Draagconsulente

Voor alle vragen over kindjes dragen…


Kan je vanaf nu terecht bij vroedvrouw en draagconsulente Hilde Curinckx.

Zij volgde een driedaagse opleiding tot draagconsulente bij Ulrike Hôwer van Die TrageschuleⓇ met als bedoeling ouders correcte en degelijke informatie te geven alvorens ze starten met het dragen van hun kindje.


Onderzoek toont aan dat het dragen van jonge kinderen niet alleen fijn is voor moeder en kind maar dat het ook gezond is aangezien het bepaalde lichaamsfuncties stimuleert, zoals de spijsvertering, de hartslag en de ademhaling. Het heeft een positieve invloed op zowel de motorische als de neurologische ontwikkeling en de zintuigen. Tegelijkertijd bevordert het de hechting tussen drager en kind, wat dan weer het vertrouwen en zelfvertrouwen van je kindje bevordert.  Bovendien is het altijd praktisch omdat je beide handen vrij zijn om bijvoorbeeld het huishouden en boodschappen te doen of om een goed boek te lezen.

Hilde wil je graag begeleiden doorheen de verschillende manieren van dragen en beschikt over een ruim aanbod van draagdoeken- en zakken, die je tijdens een consultatie mag proberen zodanig dat je kan kiezen voor een draagsysteem waar zowel jij als je kindje zich het beste bij voelen.


Enkel op deze manier verdwijnt de draagdoek niet onder in de kast maar ligt hij altijd klaar op de kast.Olmense Markt 48, 2491

Balen-Olmen


Heesterweg 38, 2450 Meerhout014 750 920